Ray Ban – ORIGINAL WAYFARER

Svevremenska legenda, snažna i izdržljiva, baš kao i osobnosti koje ga nose.

POVIJEST MODELA WAYFARER
Koliko god to nekima djelovalo kao iznenađenje, naočale Ray Ban pojavile su se prvo kao dio opreme američke vojske. Njihovi počeci sežu još od 1927. i zahtjeva poručnika koji je tražio sunčane naočale koje će mu pružiti adekvatnu zaštitu i lijepo prijanjati uz lice, naočale koje će biti posebno osmišljene upravo za pilote koji su muku mučili s odbljeskom svjetlosti na velikim visinama. Deset godina kasnije osnovan je Ray Ban prvenstveno za potrebe borbenih pilota američke vojske.

Već od prve pojave 1952. Wayfarer se svojim plastičnim okvirima odmah izdvojio među drugim sunčanim naočalama marke Ray Ban, donoseći nešto potpuno novo i originalno u usporedbi s klasičnim metalnim okvirima. Odmah su ga prihvatile brojne zvijezde, uključujući i Audrey Hepburn, koja im je dala posebnu dozu ženstvenosti u filmu “Doručak kod Tiffanyja” 1961. Od Audrey Hepburn preko Blues Brothersa do Beyoncé, u novije doba, ovaj je model neizostavni modni dodatak. Sve je to učinilo ovaj novi model nevjerojatno popularnim. Wayfarer je jedan od legendarnih modela marke Ray Ban. Njegov klasičan oblik i boje čine ga prikladnim za svakoga, bez obzira na osobni stil. Nadalje, jednako kao i drugi proslavljeni modeli, Wayfarer je također dostupan u jednom od najinovativnijih materijala zvanom LightRay, kao i u verziji LiteForce – čime dodatno ističe tehnološki naprednu stranu marke Ray Ban. Koncept LiteForce donosi superlaganu injektiranu konstrukciju koja zadržava debljinu i robusnost klasičnog modela.
S druge strane, tu je i LightRay s iznimno lako nosivom tehnologijom – bez vijaka i varova – s kojom su kupci iznimno zadovoljni.

I uz sve to, ovaj model nije samo bezvremenski klasik – on bez problema prihvaća trendovske inovacije. Od leća sa zrcalnim premazom u živim bojama preko kamuflažnog uzorka do vrsnih majstorskih modifikacija – Ray Ban posebno brine o svojim trendseterskim kupcima uvodeći iznimno moderne modele svake godine.

VAŠA KOŠARICA

close

Prijavite se na newsletter