Kako odabrati idealne sunčane naočale prema obliku svoga lica

Sigurno vam je poznat osjećaj kada ugledate prelijepe sunčane, stavite ih na lice i shvatite da vam baš i ne pristaju savršeno. Zašto se to događa?

Najčešće je stvar u obliku vašeg lica. Naime, upravo oblik lica igra jednu od najvažnijih uloga pri odabiru savršenih naočala, odnosno utjecat će na to kako će vam pojedine naočale pristajati.

No dobra vijest je da danas postoji gotovo bezbroj oblika sunčanih naočala među kojima ćete bez sumnje pronaći one savršene za sebe. No kako ih pronaći i na što obratiti pažnju?  

U nastavku vam donosimo stručne savjete i pomažemo odabrati idealne sunčane naočale za vaš oblik lica. 

Okruglo lice

Glavne karakteristike okruglog oblika lica su zaobljena brada te zaobljena linija na kojoj počinje rasti kosa (linija iznad čela). Jagodične kosti na ovom tipu lica su blago naglašene, ali je lice otprilike jednake duljine i širine. Idealne sunčane naočale u ovom slučaju su one koje će vizualno produljiti lice, a to ćete najlakše postići tamnim okvirima i šiljastim oblicima sunčanih naočala.

Sunčane naočale Vogue šiljastih kutova odlično će pristajati okruglom tipu lica:

Ovalno lice

Ovalni tip lica smatra se najprivlačnijim, a karakterizira ga jajasti oblik. Duljina ovakvog lica malo je veća od njegove širine, čelo i čeljust su zaobljeni, a čelo je nešto šire od čeljusti. Pošto ovalno lice ne karakteriziraju oštri kutovi i istaknute kosti, pri odabiru sunčanih naočala najbolje je birati one pravokutnog oblika ili tzv. pilotske naočale, kao i one u obliku leptira.

Naša preporuka su popularne Tommy Hilfiger sunčane naočale pravokutnog oblika:

Četvrtasto lice

Kvadratno ili četvrtasto lice slično je okruglom licu jer su u oba slučaja duljina i širina lica otprilike jednake. Ipak, četvrtasti oblik lica ima izraženiju, širu i četvrtastu liniju čeljusti. Sunčane naočale šiljastih, pravokutnih oblika dodatno bi naglasile četvrtasti oblik vašeg lica, stoga je najbolje odabrati naočale sa zaobljenim, okruglim okvirima, te okvirima koji su nešto širi od jagodičnih kostiju, primjerice mačkaste naočale. Okviri u bojama dodatno će pomoći postići ravnotežu četvrtastog oblika lica.

Polaroid sunčane naočale pilotskog oblika i zlatnih okvira bit će odličan odabir za vas:

Srcoliko lice

Lice u obliku srca, baš kao i ovalno, ima duljinu veću od širine. Čelo je široko, a rub kose na sredini čela može činiti oblik srca. Čeljust je uska i šiljasta, a jagodične su kosti blago povišene. Sunčane naočale koje će savršeno pristajati ovom tipu lica su zaobljene i okrugle sa svijetlim ili neutralnim bojama okvira. Također se možete odlučiti i za pilotske sunčane naočale.

Dolce & Gabbana okrugle sunčane naočale savršeno će pristajati srcolikom licu:

Dijamantno lice

Ovaj tip lica karakteriziraju uska donja čeljust i čelo te izbočene jagodične kosti. Za najbolji izgled cilj je naglasiti jagodice, a to ćete najlakše postići sunčanim naočalama ovalnog oblika i onima mačkastog izgleda. Njihova blaga zakrivljenost savršeno će se uskladiti s prirodno istaknutim dijelovima lica, vašim obrazima. Također možete odabrati pilotske sunčane naočale (Aviator) i one manjih okruglih okvira koje će licu u obliku dijamanta dati balansiran izgled.

Preporučujemo vam ovalno-mačkaste sunčane naočale brenda Dolce & Gabbana:

Posjetite nas i pronađite svoje idealne sunčane naočale

JO-JO Optika nudi vam mnoštvo oblika sunčanih naočala koje možete naručiti preko našeg webshopa, ali i isprobati u našim poslovnicama. Uvijek smo vam na raspolaganju za bilo kakvu pomoć ili savjetovanje pri odabiru, stoga nam se obratite s povjerenjem i pronađite idealne sunčane naočale prema svom ukusu i za svoj oblik lica.

VAŠA KOŠARICA

close

Prijavite se na newsletter