Zanimljivosti

KAKO PRAVILNO ČISTITI I ODRŽAVATI NAOČALE?

Mnogi se svakodnevno susreću sa problemom održavanja i čišćenja naočala.
Naočalne leće bez obzira na vrstu dorada i zaštita moraju se svakodnevno čistiti ukoliko želite da Vam Vaše naočale pruže najbolji vid.

Uoliko su naočale jako zaprljane , prvo ih isperite pod tekućom vodom, zatim sa sredstvom za čišćenje naočala i naočalnih leća uklonite svu preostalu nečistoću i masnoću. Za brisanje naočala i naočalnih leća koristite isključivo krpice od mikrofibre namijenjene za čišćenje naočalnih leća.
Materijal od kojih su napravljene takve krpice gusto je tkan te ne ostavlja dlačice a opet je dovoljno mekan da ne ošteti naočalnu leću. Naočale se ne smiju čistiti vunom, sintetikom, grubim platnom, pamučnim krpama, ti materijali zbog svoje strukture mogu izgrebati naočale i naočalne leće.
Sredstva za čišćenje naočalnih leća ukljanjaju nečistoće i masnoće i sa okvira Vaših naočala.

Kod nekih modela naočala nečistoća se može nakupiti u raznim utorima i teško dostupnim mjestima tada vam preporučamo da Vaše naočale odneste kod svojeg optičara na detaljno ultrazvučno čišćenje naočala. Također redovito mjenjajte silikonske jastučiće za nos na Vašim okvirima.

Pravilno čišćenje i održavanje naočala doprinosi njihovoj dugotrajnosti.

  1. Naočale uvijek stavljajte i skidajte sa glave objema rukama. ( Na taj način stvarate najmanje pritiska na spojevima okvira i spriječavate njihovo rastezanje i moguće lomove)
  2. Kada ne koristite Vaše naočale, stavljajte ih u etui (futrolu)
  3. Kada odlažete naočale uvijek ih odlažite tako da su naočalne leće okrenute s gornje strane a naočale neka budu odložene na površinu sklopljene i naslonjene na ručkice
  4. Nikada ne izlažite svoje naočale direktnom izvoru topline. Visoke temperature oštetit će zaštitne slojeve na naočalnim lećama, a mogu oštetiti i boju okvira ili sami okvir. (npr. ostavljanje naočala u automobilu na suncu, dok fenirate kosu..)
  5. Izbjegavajte direktan kontakt Vaših naočala sa proizvodima kao što su sredstva za čišćenje, aceton, lak za kosu ... (agresivni sastojci tih sredstava oštetit će Vaše naočalne leće i okvir)
 

 
KAKO PRAVILNO ČISTITI I ODRŽAVATI NAOČALE?